Novak Djokovic

Djokovic wint opnieuw slijtageslag in Belgrado, nu van landgenoot Kecmanovic

Novak Djokovic heeft opnieuw hard moeten vechten voor de overwinning bij het ATP-graveltoernooi van Belgrado. In de kwartfinales versloeg de nummer één van de wereld zijn landgenoot Miomir Kecmanovic, nummer 38 van de wereldranglijst, met 4-6, 6-3, 6-3.

Het duel tussen de Serviërs was niet alleen een duel tussen landgenoten, maar ook tussen twee spelers die allebei in hun geboortestad optraden. Vorig jaar hadden de twee elkaar ook al, voor de eerste keer, ontmoet in de kwartfinales in de Servische hoofdstad.

Miomir Kecmanovic

Toen won Djokovic simpel met 6-1, 6-3, maar nu ging het veel moeizamer. Woensdag had hij al bijna drie en een half uur nodig om zijn landgenoot Laslo Djere op de knieën te krijgen. Die slijtageslag en zijn gebrek aan ritme (hij speelde zijn zesde partij van 2022) braken hem niet op tegen Kecmanovic.

Net als tegen Djere kwam Djokovic terug van een set en een break achterstand. De 34-jarige titelhouder gaf de 22-jarige Kecmanovic geen kansen in de derde set en sloeg na 2 uur en 19 minuten strijd toe met een backhandwinner langs de lijn.