De auto van de verdachte
NOS NieuwsAangepast

Man opgepakt na achtervolging op A27 bij Utrecht, anderen nog op de vlucht

Op de snelweg A27 ter hoogte van Utrecht is na een achtervolging een man opgepakt die een explosief in zijn auto bleek te hebben. Waar het explosief voor bedoeld was en waar de man van verdacht wordt, is onduidelijk. De snelweg is de hele ochtend dicht geweest in de richting van Hilversum.

Bij de achtervolging werd onder meer een politiehelikopter ingezet en zijn ook ook waarschuwingsschoten gelost.

Bij Utrecht, ter hoogte van Amelisweerd, stopte de auto en sprongen er meerdere verdachten uit. Agenten zochten met zaklampen en speurhonden in de berm en wisten een van de mannen te vinden en te arresteren. De andere verdachten zijn nog niet gevonden. Hoeveel mensen er nog op de vlucht zijn, is niet duidelijk.

Een verdachte werd opgepakt door de politie

Uit de Audi waar de verdachten in zaten, haalden agenten gedurende het onderzoek enkele koevoeten en een sloophamer. Ook zijn er twee sporttassen in gevonden, waar een bundel kabels in zat met een zwart pakketje aan het uiteinde.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie deed onderzoek naar het pakket en bevestigt dat het ging om een explosief. Dat is daarna afgevoerd.

Op beelden is te zien hoe de Explosieven Opruimingsdienst wordt ingezet bij het politieonderzoek:

Explosieven Opruimingsdienst ingezet bij politieonderzoek A27

Tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Rijnsweerd waren vannacht en vanochtend veel politieagenten aanwezig. De A27 werd rond 06.00 uur afgesloten en werd rond 12.30 uur weer vrijgegeven.

De EOD vond in een van de tassen in de auto een bundel kabels met een zwart pakketje aan het uiteinde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl