De verborgen ruimte met dekens waar Paislee Shultis werd gevonden
NOS Nieuws

Vermiste Amerikaanse kleuter na 2,5 jaar in goede gezondheid teruggevonden

De politie van de Amerikaanse plaats Saugerties heeft een zesjarig meisje teruggevonden dat al 2,5 jaar werd vermist. Het meisje, Paislee Shultis, bevond zich in een verborgen ruimte onder het trappenhuis van de woning van haar opa.

De politie gaat ervan uit dat haar biologische ouders haar in 2019 hebben ontvoerd, nadat ze de voogdij over hun dochter waren verloren. Daarna zouden ze het meisje hebben verstopt in het huis van haar grootvader.

Volgens de politie werd Paislee in goede gezondheid aangetroffen. Behalve het meisje zat ook haar moeder in de kelder.

Dekens

Een tip leidde de politie naar het huis van de opa. Aanvankelijk troffen agenten daar niets aan, maar een oplettende politieman merkte dat er iets geks was met de trapconstructie. Toen hij met een zaklantaarn door kieren tussen de treden scheen, zag hij dekens liggen, meldt de lokale krant Daily Freeman.

Het is niet duidelijk hoe lang het meisje en haar moeder al in de verborgen ruimte zaten. Volgens de politie zag de ruimte eruit alsof die actief werd gebruikt.

De opa en de biologische ouders van Paislee zijn aangehouden op verdenking van onder meer het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Het zesjarige meisje is inmiddels herenigd met haar wettelijke voogd en haar biologische zus. Die laatste zat op school toen Paislee in 2019 verdween.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl