NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 11/2: OMT vergadert over versoepelingen • Vonnis Lil' Kleine

Goedemorgen! Vandaag vergadert het Outbreak Management Team over het versoepelen van de coronamaatregelen en de rechter doet uitspraak in de mishandelingszaak tegen Lil' Kleine.

Eerst het weer: Eerst een aantal buien, ook waait het flink in het noordwestelijk kustgebied. Later neemt het aantal buien en de wind geleidelijk af. Het wordt 6 tot 8 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Outbreak Management Team komt bij elkaar om het kabinet te adviseren over het versoepelen van de coronamaatregelen.
  • In Maastricht begint een vierdaags burgerforum over de Europese Unie. 200 mensen, onder wie 29 uit Nederland, praten over onder meer klimaat en migratie. De Europese Commissie zegt hun voorstellen serieus te nemen.
  • De rechtbank doet uitspraak in de zaak tegen rapper Lil' Kleine. Hij zou eind 2019 samen met twee anderen een man hebben mishandeld in Amsterdam.
  • Schaatsers Jorrit Bergsma en Patrick Roest komen bij de Winterspelen in Peking in actie op de 10.000 meter.
  • Op het ABN Amro-tennistoernooi spelen Cameron Norrie en Felix Auger-Aliassime tegen elkaar. De wedstrijd is vanaf 19.30 uur te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Nieuw overleg van de zogeheten Normandië-groep over de Oekraïne-crisis heeft geen resultaat opgeleverd. Bij het overleg in Berlijn waren vertegenwoordigers van Duitsland, Frankrijk, Oekraïne en Rusland.

De vier landen werden het na bijna 10 uur overleg niet eens, zeiden alle partijen na afloop. De Franse en Duitse delegaties noemden het "moeilijke gesprekken". Wel is afgesproken om binnenkort opnieuw om tafel te gaan, waarschijnlijk volgende maand.

De Russische hoofdonderhandelaar zei dat Rusland en Oekraïne verschillende interpretaties hanteren van het verdrag dat in 2015 werd gesloten om een eind te maken aan het gewapende conflict in Oost-Oekraïne. Volgens hem is de visie van de Oekraïners onduidelijk.

De Oekraïense vertegenwoordiger stelde dat de situatie pas kan kalmeren als Rusland zijn militairen aan de grens terugtrekt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Spanje zijn gisteren voor het eerst sinds december de mondkapjes op straat niet meer verplicht. Veel Spanjaarden reageren opgelucht, ook al is het voor sommigen nog wel even wennen. Een enkeling hield het mondkapje "voor de zekerheid" nog even op.

Spanjaarden blij met vervallen mondkapjesplicht op straat

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl