Vitesse juicht na de winnende treffer tegen de Spurs in GelreDome
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Tottenham niet in beroep; Vitesse zeker verder in Conference League

Vitesse is nu echt zeker van een vervolg in de Conference League. Volgens de Arnhemse club heeft Tottenham Hotspur geen beroep aangetekend tegen het oordeel van de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA. Dat schrijft Omroep Gelderland.

De Engelse club had tien dagen de tijd om in beroep te gaan. Die termijn is nu verstreken en volgens Vitesse is een beroep uitgebleven. "De eerste Europese overwintering in onze clubhistorie is nu helemáál officieel", schrijft de club op Twitter.

Tottenham Hotspur kon vanwege een golf aan coronabesmettingen op de laatste speeldag van de groepsfase niet aantreden tegen Stade Rennais. Het bleek ook onmogelijk om een nieuwe datum te vinden voor het duel.

De tuchtcommissie van de UEFA besloot daarop om de wedstrijd om te zetten in een reglementaire 3-0-nederlaag voor de Spurs, die daardoor achter Stade Rennes en Vitesse op de derde plaats in de poule eindigden.

Ik ben daar zwaar teleurgesteld over, het is erg oneerlijk.

Antonio Conte, trainer Tottenham Hotspur

Tottenham liet in eerste instantie weten zich neer te leggen bij de uitspraak, maar een dag later zei trainer Antonio Conte dat de club wél beroep wilde aantekenen. "Ik, de club en onze fans vinden het ongelooflijk dat de UEFA dit heeft besloten", aldus de Italiaan. "Ik ben daar zwaar teleurgesteld over, het is erg oneerlijk. Wedstrijden moeten op het veld worden beslist. Maar het is nog niet definitief. We hebben alsnog veel vertrouwen in een goede afloop."

Doordat de Spurs niet in beroep gaan eindigt Vitesse nu definitief als tweede in de groep en kwalificeert zich voor de volgende ronde. Daarin is het Oostenrijkse Rapid Wien in de tussenronde de tegenstander. In Wenen zal Vitesse het overigens zonder uitsupporters moeten doen, als straf na ongeregeldheden bij de wedstrijd Stade Rennais-Vitesse.

Advertentie via Ster.nl