In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Grote brand in loods en vrachtwagentrailers Vijfhuizen

Op een terrein van een autosloperij in Vijfhuizen heeft een grote brand gewoed. Een loods en meerdere vrachtwagentrailers zijn door de brand verwoest, meldt NH Nieuws. Inmiddels is de brand geblust.

Het getroffen bedrijf is een autosloperij aan de Achterasweg, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio aan NH Nieuws. Het hoofdgebouw is gespaard, maar vier à vijf trailers en een bijgebouw zijn uitgebrand. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen gewonden gevallen. Het nablussen van de smeulende resten gaat nog een tijdje duren.

Bij de brand kwam geruime tijd veel rook vrij, die onder meer richting de Polderbaan van Schiphol trok. Vanwege de rookontwikkeling besloot Luchtverkeersleiding Nederland de baan op Schiphol tijdelijk te sluiten. Inmiddels kan de baan weer worden gebruikt. Tijdens de afsluiting werden landende vliegtuigen richting de Zwanenburgbaan of de Schiphol-Oostbaan gestuurd.

De rook trok ook over de A9, maar de snelweg bleef wel open. Wel riep Rijkswaterstaat automobilisten op om "goed op de weg te blijven letten".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl