Honderden kwamen op de lynchpartij af
NOS Nieuws

Verdachten opgepakt na lynchen fabrieksmanager in Pakistan

De politie in Pakistan heeft zeker dertien verdachten opgepakt die betrokken waren bij het lynchen van een man uit Sri Lanka. Nog eens 120 anderen zitten vast voor onderzoek.

Een menigte van honderden woedende moslims trok naar een sportkledingfabriek in de Oost-Pakistaanse provincie Punjab waar de Sri Lankaan als manager werkte. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan godslastering. Fabrieksmedewerkers vielen de manager aan omdat hij een poster met heilige islamitische spreuken zou hebben verwijderd.

Het slachtoffer werd omgebracht en zijn lichaam publiekelijk in brand gezet. Volgens de politie zijn prominente verdachten opgepakt die de fabrieksmedewerkers zouden hebben aangezet tot geweld. Ook zijn er volgens de politie op een video verdachten te zien die de man doodden, hem naar buiten droegen, selfies namen met zijn brandende lichaam en dat allemaal trots toegaven.

Godslastering is in Pakistan een misdrijf waarop de doodstraf kan staan. Groepen radicale moslims voeren vaker aanvallen uit na beschuldigingen van blasfemie.

Premier Khan reageerde met afschuw op het incident en sprak van een dag van schaamte voor Pakistan. Ook vanuit religieuze hoek en het leger wordt de lynchpartij veroordeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl