Verliezend De Graafschap eert Kistemaker, Kishna na zes jaar weer op scorebord

De Graafschap heeft vrijdagavond voorafgaand aan het duel met Jong Ajax een indrukwekkend eerbetoon gebracht aan Simon Kistemaker. Het spel was vervolgens minder indrukwekkend. Er werd met 1-3 verloren van de Amsterdammers.

Voorafgaand aan het duel werd er uitgebreid stilgestaan bij de dinsdag overleden Kistemaker. Hij overleed op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Kistemaker werd in 1991 kampioen met De Graafschap in de eerste divisie. Een fraai spandoek sierde de lege tribunes en er werd een minuut stilte in acht genomen.

Spandoek van Kistemaker

In de wedstrijd zelf kon de thuisploeg geen potten breken. Naci Ünüvar opende na 24 minuten spelen de score en vlak voor rust maakte Joey Konings de gelijkmaker voor De Graafschap.

In de tweede helft kwamen alleen de Amsterdammers, die aan kop gaan in de tweede periode, nog tot scoren. Dat gebeurde wel pas in de slotfase. Christian Rasmussen (88ste minuut) en Arjany Martha (91ste minuut) zorgden voor een 1-3 eindstand.

ADO haalt uit

ADO Den Haag had in de zeventiende speelronde geen kind aan hekkensluiter FC Dordrecht en won met 5-1. Nog voor rust was het duel beslist.

Voor Ricardo Kishna was het wel een gedenkwaardige wedstrijd. De 26-jarige middenvelder, die jarenlang werd geteisterd door blessures, maakte zijn eerste treffer sinds 1 november 2015.

Kishna begon zijn carrière bij Ajax en maakte al snel een transfer naar SS Lazio. Na zestien duels in de Serie A en elf duels in de Franse Ligue 1 bij Lille, keerde hij in het shirt van ADO Den Haag terug in de eredivisie. In zijn tweede wedstrijd voor de Hagenezen, op 17 september 2017, scheurde hij in een wedstrijd tegen Ajax zijn knieband af.

Bijna een jaar geleden keerde hij, na 1.168 dagen blessureleed, weer terug op het veld.

Volendam en Excelsior winnen

FC Volendam, koploper in de eerste divisie, boekte een eenvoudige 3-0 overwinning op FC Den Bosch. Den Bosch domineerde het duel, tot vlak voor rust Gaetano Oristanio uit het niets de thuisploeg op 1-0 zette. Robert Mühren brak het Bossche verzet in de tweede helft met twee lekkere treffers.

Excelsior kantelde in de tweede helft het duel met Jong FC Utrecht na een 0-1 achterstand en won met 2-1. Een hoofdrol was er weggelegd voor Thijs Dallinga, die alweer zijn 21ste competitiedoelpunt maakte.