De speelsters van Twente vieren een van de vijf doelpunten in Alkmaar

Twente neemt koppositie over van Feyenoord, dat punten morst tegen ADO

In de eredivisie voor vrouwen heeft FC Twente de koppositie overgenomen van Feyenoord.

De Rotterdamse ploeg kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen ADO Den Haag. Twente won wel eenvoudig met 5-1 bij VV Alkmaar en heeft na tien wedstrijden één punt meer dan Feyenoord, dat dit seizoen debuteert in de eredivisie.

De Regerend landskampioen begon scherp aan het duel in Alkmaar; Fenna Kalma tekende in de eerste minuut al voor de openingstreffer. Bij rust stond het 3-0 voor de ploeg uit Enschede dankzij goals van Kayleigh van Dooren en Suzanne Giesen.

In de tweede helft maakten Van Dooren en Renate Janssen de doelpunten aan Twentse kant. Emmeke Henschen maakte de eretreffer namens VV Alkmaar.

Feyenoord moet genoegen nemen met punt

Feyenoord begon een stuk stroever aan de thuiswedstrijd tegen middenmoter ADO. Na een klein halfuur spelen opende Liz Rijsbergen de score namens de bezoekers. Na rust kwam Feyenoord op gelijke hoogte dankzij een treffer van Annouk Boshuizen, maar meer dan een punt zat er niet in voor de Rotterdamse ploeg.

Samantha van Diemen (r) aan de bal

Twee weken geleden verspeelde Feyenoord ook de eerste plaats. Toen was een doelpuntloze remise tegen FC Twente de oorzaak. Een week geleden kreeg de ploeg van Danny Mulder de koppositie weer in handen na de vijfde zege van het seizoen.

Twente won afgelopen zondag de topper van Ajax en verkleinde het gat met Feyenoord daarmee tot een punt.