NOS Voetbal

Finland kan niet stunten tegen Frankrijk en ziet Oekraïne play-offplek pakken

Finland of Oekraïne; de ontknoping in groep D

Oekraïne heeft zich verzekerd van een plek in de play-offs en mag dus nog hopen op een ticket voor het WK in Qatar. De ploeg won met 2-0 bij Bosnië en Herzegovina, terwijl concurrent Finland met 2-0 onderuit ging tegen Frankrijk.

Aan het begin van de avond was het verschil tussen de twee ploegen in groep D twee punten in het voordeel van Finland. Frankrijk was na de 8-0 zege op Kazachstan afgelopen zaterdag al zeker van een plek op het WK.

Ten opzichte van die wedstrijd voerde de Franse bondscoach Didier Deschamps vier wijzigingen door tegen Finland. Antoine Griezmann stond wel in het veld en schoot na ruim een uur spelen zijn ploeg op voorsprong.

Tien minuten daarvoor werd er in Zenica ook een doelpunt gemaakt. Oleksandr Zintsjenko schoot van dichtbij het broodnodige doelpunt voor Oekraïne binnen.

De voorsprong voor de Oekraïners betekende dat Finland op jacht moest naar een stunt tegen Frankrijk. Dat lukte niet. Een kwartier voor tijd breidde Kylian Mbappé de voorsprong voor de Fransen zelfs uit.

Op het andere veld kreeg Bosnië en Herzegovina een aantal keer een kans de gelijkmaker te maken, maar het was invaller Artem Dovbyk die de bevrijdende 2-0 voor Oekraïne binnenschoot.

Wales en Tsjechië

België hield in Cardiff Wales op 1-1. Het punt voor Wales was voldoende om zich als nummer twee van de poule van deelname aan de play-offs voor het WK te verzekeren. Kevin De Bruyne opende al vroeg de score voor de Belgen, Kieffer Moore maakte het doelpunt voor de thuisploeg.

Tsjechië won weliswaar met 2-0 van Estland, maar eindigde als derde in de groep van België en Wales. De Tsjechen mogen desondanks meedoen aan de play-offs omdat zij groepswinnaar waren in de Nations League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl