Samantha van Diemen wordt gefeliciteerd na haar winnende treffer tegen sc Heerenveen.
NOS Voetbalโ€ข

Feest in Rotterdam: voetbalsters Feyenoord terug aan kop, eerste zege Excelsior

De voetbalsters van Feyenoord blijven bij hun debuut in de eredivisie vrouwen meedraaien in de top. De Rotterdamse club won met 1-0 bij sc Heerenveen en passeert Ajax als koploper.

Ajax kan zondag tegen FC Twente de koppositie heroveren.

Vorige week verspeelde Feyenoord de eerste plaats en daarmee ook de eerste periodetitel door een doelpuntloze remise tegen landskampioen FC Twente. Tegen Heerenveen pakte de ploeg van trainer Danny Mulder de winnende draad weer op in Friesland.

Samantha van Diemen klopt doelvrouw Claire Dinkla in de lucht.

Kort na rust klopte verdedigster Samantha van Diemen keepster Claire Dinkla in de lucht en kopte 1-0 tegen de touwen. Dat bleek de winnende.

Eerste zege Excelsior

PEC Zwolle, enkele wedstrijden geleden nog de verrassende koploper, haakt na de derde nederlaag op rij af in de top van de eredivisie. Hekkensluiter Excelsior, dat deze competitie nog geen zege mocht noteren, was met 2-1 te sterk voor de Zwolse vrouwen.

De winnende treffer van Nikki Ridder viel in de derde minuut van de blessuretijd. Ondanks de zege is de achterstand van Excelsior op VV Alkmaar, dat met 3-1 verloor van ADO Den Haag, nog vier punten.