Vreugde bij doelpuntenmaker Sebastiaan Coates (Sporting)

Sporting haakt met zege in Turkije aan in Champions League-groep Ajax

Sporting CP houdt in groep C van de Champions League zicht op Borussia Dortmund en - in mindere mate - Ajax. De Portugezen waren in Turkije na een vermakelijke wedstrijd met 4-1 te sterk voor Besiktas.

Omdat Ajax later op de avond met liefst 4-0 won van Dortmund, heeft Sporting nu een achterstand van zes punten op de Amsterdammers en drie punten op nummer twee Dortmund.

Het regent goals uit corners

Na een aantrekkelijke openingsfase tekende Sebastian Coates namens Sporting voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. De Uruguayaanse verdediger kopte raak nadat een corner was verlengd door Goncalo Inacio.

Ook de Turkse gelijkmaker, die amper tien minuten later viel, kwam voort uit een hoekschop. Cyle Larin torende hoog boven de Portugese defensie uit en bracht Besiktas met het hoofd weer op gelijke hoogte.

De stand in groep C van de Champions League

Niet lang na de 1-1 kwam Sporting opnieuw op voorsprong. De tweede Portugese treffer was vrijwel identiek aan de eerste: opnieuw kopte Coates raak nadat een corner door een ploeggenoot was verlengd.

Sporting loopt uit

Vlak voor rust liepen de Portugezen nog uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Na de handsbal van Besiktas-verdediger Domagoj Vida - bij supporters van Ajax ook wel bekend als de 'Knipoog-Kroaat' - kreeg Sporting een penalty, die door Pablo Sarabia werd benut.

De Braziliaan Alex Teixeira dacht niet lang daarna de tweede treffer voor Besiktas te hebben gemaakt. Dat feest ging echter niet door, omdat de videoscheidsrechter constateerde dat hij in aanloop naar zijn fraaie volley buitenspel stond.

Besiktas mist kansen

In de tweede helft ging Besiktas verder op jacht naar de aansluitingstreffer. De Turken waren er een aantal keer dichtbij, maar moesten in plaats daarvan nog een goal incasseren. Paulinho tekende in de slotfase voor de 4-1.