Podcast De Dag: bro-culture in de gamewereld

Van de gamewereld wordt vaak gezegd dat het een mannenwereld is. Er zijn al jaren klachten over machogedrag en de zogenoemde bro-culture. Deze week heeft een van de grootste gamebedrijven ter wereld, Activision Blizzard, onder druk van eigen medewerkers en een aangespannen rechtszaak, geprobeerd om daar een krachtig statement tegen te maken door tientallen werknemers te ontslaan. Zij worden beschuldigd van onder meer seksuele intimidatie en discriminatie op de werkvloer.

In podcast De Dag vertelt NOS-redacteur Filip Dujic over de keiharde werkcultuur die schuilgaat achter de populairste games die dagelijks door miljoenen mensen gespeeld worden. En game-ontwikkelaar Eline Muijres van Mi'pu'mi Games vertelt over haar ervaringen als vrouw in de game-industrie. Het is niet makkelijk als vrouw tussen al die mannen, zegt ze, maar ze ziet de cultuur wel veranderen.

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl