Matthijs de Ligt heeft gescoord voor Juventus

Vijf keer is scheepsrecht voor Juventus, dat dankzij De Ligt eindelijk wint

Na twee gelijke spelen en twee nederlagen heeft Juventus eindelijk z'n eerste wedstrijd in de Serie A gewonnen. Op bezoek bij Spezia won de ploeg uit Turijn zeer moeizaam met 3-2.

Matthijs de Ligt kroonde zich twintig minuten voor tijd tot matchwinner door de winnende treffer binnen te schieten.

Met De Ligt in de basis was Juve in de eerste helft vooral op de helft van de tegenstander te vinden. Grote kansen leverde dat niet op, al was De Ligt vlak bij de openingstreffer toen hij na een corner uit de draai hard over het doel van keeper Jeroen Zoet schoot.

Niet veel later mochten de bezoekers alsnog juichen toen Moise Kean op aangeven van Adrien Rabiot de bal alsnog hard langs Zoet schoof.

Gyasi slaat terug

Heel lang kon Juventus niet genieten van de voorsprong want bij een van de spaarzame aanvallen van de thuisclub werd het al snel 1-1. Emmanuel Gyasi kwam dreigend door via de linkerflank, legde de bal voor zijn rechterbeen en knalde hem schitterend in de verre hoek.

De treffer betekende dat Juventus nu al negentien duels op rij minstens een tegengoal heeft gekregen. De een-na-slechtste serie in de clubhistorie.

Juve bleef desondanks de bovenliggende partij en vlak voor rust werd Zoet nog een paar keer getest. De voormalig PSV-keeper hield echter zijn doel knap schoon.

Enkele minuten na de pauze mocht hij zelfs juichen toen hij ploeggenoot Janis Antiste naar de 2-1 zag counteren. De rappe Fransman legde Leandro Bonucci in de luren en verschalkte keeper Wojciech Szczesny met een vlammend schot in de hoek.

Zoet vs. De Ligt

Zoet ontpopte zich daarna tot lokale held door meerdere keren zeer goed op te treden. Vooral zijn redding op een schot van Paulo Dybala, dat richting kruising zeilde, was indrukwekkend.

Spezia kreeg zelf een gigantische kans op de 3-1, maar de bal werd ternauwernood uit de doelmond weggewerkt door Juve. Uit de daaropvolgende aanval maakte Enrico Chiesa, na wat geklungel van de Spezia-defensie, er 2-2 van.

Matthijs de Ligt haalt uit tegen Spezia voor de 2-3

Het bleek de opmaat voor de bezoekers om de wedstrijd uiteindelijk te doen kantelen, met De Ligt als de belangrijkste uitvoerder.

Met een strakke volley na een afgeslagen corner bracht hij zijn ploeg weer op voorsprong. Een voorsprong die niet meer werd weggegeven, mede dankzij een fraaie redding van Szczesny vlak voor tijd.

Milan naast Inter aan kop

Later op de avond nestelde het nog ongeslagen AC Milan zich met een 2-0 zege op Venezia weer naast stadgenoot Inter aan kop van de Serie A. Milan domineerde, maar ging slordig om met de kansen.

Brahim Diaz brak pas laat de wedstrijd open op aangeven van invaller Theo Hernández, die de score later zelf nog verdubbelde.

Milan en Inter hebben na vijf speelronden dertien punten verzameld. Inter heeft echter een veel beter doelsaldo. Napoli kan de twee nog overvleugelen. De ploeg uit Napels heeft vier van de vier duels gewonnen en neemt het donderdag op tegen Sampdoria.