Internazionale wint van Fiorentina

Inter wint van concurrent Fiorentina, Atalanta maakt geen fout tegen Sassuolo

Internazionale is in ieder geval voor een dag terug aan kop van de Serie A. Op bezoek bij concurrent Fiorentina was de ploeg met 3-1 te sterk. Atalanta Bergamo won in eigen huis met 2-1 van Sassuolo.

Bij Inter stond Denzel Dumfries, die afgelopen weekend nog uitblonk tegen Bologna, niet in de basis. Stefan de Vrij mocht wel beginnen en bleef ook de hele wedstrijd staan.

Fiorentina maakte in de eerste helft duidelijk dat het speelde om te winnen. De thuisploeg viel aan en kwam op voorsprong via Riccardo Sottil, die het eindstation was van een mooie aanval.

Riccardo Sottil viert zijn doelpunt op bijzondere wijze

Inter liet het er niet bij zitten en dacht in de eerste helft op gelijke hoogte te komen via een eigen doelpunt van Matija Nastasic. Maar in aanloop naar die goal stond Ivan Perisic buitenspel.

Niet wisselen loont

Vlak na rust stond Dumfries klaar om in het veld te komen voor (hoogstwaarschijnlijk) Matteo Darmian, maar juist op dat moment schoot de Italiaan diagonaal hard binnen in de linkerhoek.

De gelijkmaker was reden voor Simone Inzaghi om zijn dubbele wissel nog even uit te stellen, waardoor Edin Dzeko, die ook van het veld gehaald leek te gaan worden, Inter vanuit een hoekschop op voorsprong kopte.

Ruim twintig minuten voor tijd mocht Dumfries alsnog invallen voor Darmian. De Oranje-international zag Fiorentina-aanvaller Nicolás González zijn tweede gele kaart pakken nadat hij de scheidsrechter had geprovoceerd.

Inter kwam vervolgens niet meer in de problemen, liep zelfs uit naar 3-1 dankzij een intikker van Perisic en staat in ieder geval voor een dag aan kop in de Serie A. Milan kan woensdag weer langszij komen en Napoli kan donderdag de leiding nemen.

Atalanta uit startblokken

In Bergamo schoot Atalanta, met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis, uit de startblokken. Al na drie minuten stond de thuisploeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Robins Gosens.

Atalanta bleef aanvallen en Davide Zappacosta verdubbelde de voorsprong zo'n tien minuten voor rust. Toch kon de thuisploeg de comfortabele voorsprong niet meenemen naar de kleedkamer want Domenico Berardi maakte al snel de aansluitingstreffer.

In de tweede helft konden beide ploegen het doel niet meer vinden. waardoor de ruststand ook de eindstand bleek. Atalanta staat dankzij de overwinning op de vierde plek en neemt het zaterdag op tegen koploper Inter.

Zappacosta maakt de 2-0 voor Atalanta Bergamo