Suárez scoort twee keer voor Atlético tegen Getafe

Getafe scoort eindelijk weer eens tegen Atlético, maar Suárez verpest feestje

Ze hebben er even op moeten wachten in Getafe, maar na tien jaar heeft de ploeg weer eens gescoord tegen Atlético Madrid. Toch was het niet genoeg voor de eerste punten van het seizoen. In het Coliseum Alfonso Pérez werd het in blessuretijd 1-2 voor de Madrilenen.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Halverwege de eerste helft creëerde de thuisploeg zowaar een kans, maar de afronding van José Maciás was exemplarisch voor de wedstrijd. De Getafe-spits had ruimte om uit te halen, maar in plaats daarvan probeerde hij iets met de buitenkant van zijn voet. De bal rolde langs het doel over de achterlijn.

Eindelijk

Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, al was het met wat geluk. De kopbal van Stefan Mitrovic belandde eerst op de paal en daarna via de hand van Atletico-keeper Jan Oblak in het doel.

Tien minuten daarvoor had Atlético dankzij slecht verdedigen van Getafe de kans gekregen om op voorsprong te komen, maar een volley van Luis Suárez ging recht op doelman David Soria af.

De uitploeg, dat met Suárez en Antoine Griezmann op papier over aardig wat aanvalskracht beschikte, creëerde in het eerste deel van de tweede helft net zo weinig als in de eerste.

Toch werd de ploeg langzaam maar zeker wat gevaarlijker en ging het na een rode kaart voor Getafe (Carles Aleñá) nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook dankzij Suárez, die hard binnenschoot.

Suárez slaat toe in blessuretijd

Getafe deed wat het kon om het eerste punt van het seizoen te verdedigen, maar dat lukte niet. In de blessuretijd kopte Suárez, na een goede voorzet van invaller Sime Vrsaljko, ook nog de winnende binnen voor Atlético.

Dankzij de winst staat Atlético in ieder geval een dag bovenaan La Liga. Real Madrid komt woensdagavond in actie tegen Real Mallorca.