NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: de rijzende ster van Sophie Hermans

De vuurdoop van waarnemend fractievoorzitter van de VVD, Sophie Hermans, bij de Algemene Beschouwingen deze week is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Volgens commentaren is ze het nieuwe wapen van de VVD en presenteerde ze zich met flair als misschien wel een nieuwe Mark Rutte, inclusief zijn optimistische toon.

Sophie Hermans is, sinds Tamara van Ark door chronische nekklachten is uitgevallen, opgeschoven naar plek twee van de VVD. De eerste plek na Mark Rutte dus. En de vraag die op veel lippen brandt is: ziet de partij in haar een opvolger van Rutte? Politiek-analist Joost Bekendam van NPO 1 programma De Nieuws BV gaat in podcast De Dag op zoek naar het antwoord. Hij begint eerst maar eens bij de vraag: wie ís Sophie Hermans eigenlijk?

Reageren? Mail dedag@radio1.nl

Je kunt deze aflevering van podcast De Dag hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Lang verhaal kort: Elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl