In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Duo op scooter gewond na aanrijding met politieauto Eindhoven

In Eindhoven zijn vannacht een scooterrijder en een passagier gewond geraakt bij een aanrijding met een politieauto. Volgens een woordvoerder van de politie was de bestuurder van de politiewagen, een hondengeleider, rond middernacht op weg naar een vechtpartij.

"Tot het moment van het ongeluk reed de wagen met sirene en zwaailicht, maar omdat de agent bijna op de plek van bestemming was waren ze uitgezet", zegt de woordvoerder. "Toen kwam de wagen in botsing met de scooter."

Een getuige vertelt aan Omroep Brabant dat op dat moment een flink aantal auto's stond te wachten voor een verkeerslicht. De hondengeleider wilde die rij links passeren en toen zou de scooterrijder tussen twee stilstaande auto's door zijn geschoten. Volgens de getuige kon de hondengeleider een aanrijding niet meer voorkomen.

De twee mensen op de scooter zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De agent en diensthond bleven ongedeerd. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Advertentie via Ster.nl