De uitzending van 19 augustus: Fusie fracties PvdA en GroenLinks? / Wat gebeurde er op de ambassade in Kabul? / Afghaanse tolk is veilig / Het regent klimaatromans

Fusie fracties PvdA en GroenLinks?

Een fusie van de Tweede Kamerfracties van PvdA en GroenLinks wordt gezien als mogelijke uitweg uit de impasse in de formatie. Bronnen zeggen tegen de NOS dat dit scenario wordt besproken door VVD-leider Mark Rutte, D66-leider Sigrid Kaag en informateur Mariëtte Hamer. Hoe serieus is deze optie en wat zijn de voordelen en de bezwaren? We spreken met politiek duider Nynke de Zoeten.

Fusie tussen Kamerfracties PvdA en GroenLinks?

Het is gelukt, de Afghaanse tolk is het land ontvlucht

Het is de Afghaanse tolk die wij deze week volgden gelukt om het land te ontvluchten. Eerder spraken wij hem toen hij tevergeefs de luchthaven probeerde te bereiken met zijn gezin. In Nieuwsuur doet hij zijn relaas.

"Mijn leven hing aan een zijden draadje"

Het regent klimaatromans

Bosbranden, grote droogte en overstromingen. De klimaatcrisis beheerst ons dagelijkse nieuws. Ook in de literatuur lijkt het thema niet meer weg te denken. Veel romanschrijvers zien de opwarming van de aarde als onderwerp of decor voor hun boek. Alleen al in Nederland rollen er dit najaar tientallen titels van de persen. Een nieuw genre is aan een opmars begonnen: de klimaatroman.

Klimaatromans steeds populairder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl