DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn tijdens het record
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Alphense dj-school zet wereldrecord hardstyle draaien: 'Een uitputtingsslag'

Tien dagen lang klonk er non-stop muziek uit DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn. Donderdag 29 juli om 20.00 uur begonnen de eerste dj's te draaien en 244,5 uur later klonk de laatste plaat. "Het was zwaar, maar we hebben zoveel positieve reacties gehad", zegt initiatiefnemer Amrish Raghosing tegen Omroep West.

Tien dagen lang verzorgden zo'n tweehonderd dj's een non-stop livestream. Er mocht geen moment stilte vallen. "Dat was wel lastig", blikt Raghosing terug. "We hadden dan ook een crew klaar staan van negen mensen om de dj's de nodige ondersteuning te geven."

Met succes, want er is een nieuw wereldrecord gevestigd. De dj's hadden het zondagavond zo naar hun zin dat ze iets langer zijn doorgegaan dan gepland . 'We gingen voor 240 uur, maar het is 244,5 uur geworden. Of het ook officieel een wereldrecord is moeten we nog even afwachten, want de jury kon door het coronavirus niet komen en moet dus nog alle beelden bekijken."

Bekijk in deze video een stukje van de livestream:

Recordpoging 'langste dj-livestream', dat ziet er zo uit

Raghosing kijkt terug op tien geslaagde dagen. "De livestream is meer dan vijf miljoen keer bekeken, dus we hebben het zeker niet voor niets gedaan."

Eerder zette de school al een record van zeven dagen achter elkaar draaien. De dj uit Alphen aan den Rijn moet voorlopig nog niet denken aan een volgende recordpoging. "Ik hoop niet dat er een nieuwe editie gaat komen en dat we volgend jaar weer lekker in een club kunnen draaien."

Advertentie via Ster.nl