NOS Sport

De olympische nacht: voor deze Nederlanders zet je de wekker

Het kan weer een mooie olympische nacht worden voor Nederland. Na het historische goud van Sifan Hassan op de 5.000 meter van maandag start de 21-jarige Femke Bol als favoriete in topvorm aan de finale van de 400 meter horden. Voor dit mogelijk tweede stuk geschiedenis moet je zeker om 4.30 uur de wekker zetten.

In het atletiekstadion van Tokio komen we verder Anouk Vetter, Emma Oosterwegel en Nadine Broersen tegen. Het drietal begint aan de zevenkamp met vanaf 2.35 uur de 100 meter horden en vanaf 3.35 uur het hoogspringen.

Rond die tijd zetten ook de Nederlandse hockeysters hun olympische missie voort. In de halve finales is Groot-Brittannië om 3.30 uur de tegenstander.

Opblijven voor Van Rouwendaal

De wekker is niet zozeer nodig om Sharon van Rouwendaal te zien, maar laat opblijven is een aanrader. Haar race begint om 23.30 uur. Op de 10 kilometer in open water verdedigt ze haar titel.

Ook golfster Anne van Dam start vroeg in de nacht aan de eerste ronde van het golftoernooi: om 0.30 uur begint haar olympische avontuur.

Woensdagochtend begint om 8.00 uur voor Celine van Duijn het schoonspringen van de 10-metertoren. Een half uur later zeilen Lobke Berkhout en Afrodite Zegers in de medalrace in de 470-klasse. Een medaille is echter te veel gevraagd van het zeilduo, het begint als negende aan de start.

Om 8.30 uur begint de derde dag van het baanwielrennen met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland op de sprint (kwalificatie t/m achtste finales) en Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen (eerste ronde keirin),

Kwartfinale handbalsters

Sportliefhebbers kunnen op de twaalfde olympische dag hun lol niet op, want om 12.00 uur begint de gouden Hassan aan de halve finales van de 1.500 meter.

Een halfuur later staan synchroonzwemsters Noortje en Bregje de Brouwer in de olympische finale. Het is voor het eerst sinds de Spelen van Peking in 2008 dat er weer een Nederlands synchroonzwemduo is. De zussen wisten zich als negende te kwalificeren voor de finale en starten woensdag om 12.30 uur.

Iets daarvoor zijn de springruiters gestart in de individuele springfinale. Voor Nederland komen Maikel van der Vleuten en Marc Houtzager in actie. En terwijl de paarden springen, gaat de 19-jarige gewichtheffer Enzo Kuworge bij de zwaargewichten proberen om in de voetsporen van Piet van der Kruk te treden.

En om 13.45 uur vervolgen de handbalsters hun olympische missie; zij nemen het om 13.45 uur in de kwartfinale van het toernooi op tegen Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl