De uitzending van 28 juli: De man van 'de hamer en de dans' / Strijd om de hoofddoek / Hoe lossen we het schreeuwende personeelstekort op?

De man van 'de hamer en de dans'

Ingenieur en publicist Tomas Pueyo zette in maart vorig jaar een essay online waarin hij beschrijft wat landen kunnen doen als besmettingen exponentieel oplopen. Hij berekende dat de piek in de grafiek platgeslagen moet worden met harde maatregelen zoals een lockdown, om daarna het leven te kunnen hervatten met milde maatregelen. Eerst de hamer, dan de dans. Het stuk werd tientallen miljoenen keren gelezen.

Wij spreken Pueyo vanavond over de deltavariant, mondkapjes en vaccinaties. Vindt hij dat we moeten blijven 'dansen', ondanks de dalende besmettingscijfers?

De man van 'de hamer en de dans'

Strijd om de hoofddoek

Voor de één is de hoofddoek een symbool van onderdrukking van de vrouw, voor de ander juist een teken van keuzevrijheid. Vanavond deel twee van een drieluik over dit fel bediscussieerde religieuze symbool. We spreken vrouwen die ervoor kozen de hoofddoek niet meer te dragen, wat lang niet altijd wordt geaccepteerd.

Strijd om de hoofddoek

Hoe lossen we het schreeuwende personeelstekort op?

Horeca die de deuren gesloten houdt. Uitzendbureaus die nee moeten verkopen. En vandaag zelfs treinen die niet rijden: allemaal omdat er simpelweg geen personeel te vinden is. Het is een groot probleem, waar we nog niet zo snel vanaf zijn.

We praten erover in de studio met econoom Sandra Phlippen van ABN-AMRO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl