Reddingswerkers bij het ingestorte gebouw
NOS Nieuws

Aantal doden ingestort gebouw bij Miami Beach stijgt naar vijf

Het dodental als gevolg van het instorten van een appartementengebouw bij de Amerikaanse stad Miami is opgelopen tot vijf. Reddingswerkers vonden in het puin nog een lichaam; het aantal vermisten is vastgesteld op 156. Burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade heeft dat bekendgemaakt. Het complex stortte donderdag deels in.

Volgens de burgemeester kwamen reddingswerkers gisteren nog een ander stoffelijk overschot in het puin tegen. De resten worden verder onderzocht en moeten worden geïdentificeerd op basis van dna-onderzoek.

Prioriteit is volgens Levine Cava nog steeds het zoeken naar overlevenden:

Burgemeester Miami-Dade: 'Zoeken en redden blijft onze topprioriteit'

Met hulp van speurhonden en sonarapparatuur werd gisteren verder gezocht naar slachtoffers. Met een kraan wordt het negen meter hoog opgestapelde puin stukje bij beetje verwijderd. Diep tussen het puin woedt nog een brand, wat het zoeken bemoeilijkt.

Onderzoekers onderweg naar Florida

Specialistische onderzoekers zijn naar Florida gestuurd om meer te weten te komen over de oorzaak van het ongeluk.

Eerder op zaterdag dook een in 2018 gepubliceerd onderzoek op waarin werd gewaarschuwd voor grote schade aan de constructie van het appartementencomplex bij Miami Beach. Uit het onderzoek bleek dat de schade vooral zat in het beton onder het zwembad. Ook zaten er scheuren en gaten in de pilaren in de parkeergarage onder het gebouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl