In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Studentenflat Den Bosch met zestig woningen ontruimd na grote brand

De brandweer heeft vannacht een studentenflat in het centrum van Den Bosch ontruimd nadat een grote brand in het complex was uitgebroken. De bewoners van zestig woningen stonden daarom midden in de nacht op straat. De meeste in pyjama en op blote voeten, meldt Omroep Brabant. Hulpverleners gaven de bewoners warmtedekens tegen de kou.

Dit zijn beelden van de brand:

Studentenflat Den Bosch met zestig woningen ontruimd na grote brand

Tijdens de brand waren 35 bewoners thuis. 24 van hen zijn elders opgevangen door een woningbouwvereniging. De elf anderen hebben zelf voor onderdak gezorgd, bij familie of vrienden.

De brand ontstond rond 02.30 uur door nog onbekende oorzaak in een appartement op de tweede verdieping. De bewoner daarvan was niet thuis. Het vuur greep snel om zich heen en rook verspreidde zich door de hele flat. Omdat ze niet via de trap weg konden komen, is een aantal bewoners door de brandweer met een ladderwagen uit het gebouw gehaald.

Een van de bewoners bleek besmet met het coronavirus en is apart van de andere bewoners opgevangen.

"Ik werd wakker, zag een oranje gloed en wist meteen; dit is niet goed", zegt een bewoner van de vierde verdieping bij Omroep Brabant. "Ik heb 112 gebeld en ben meteen naar buiten gegaan."

Op dit moment wordt onderzocht hoe zwaar de woningen beschadigd zijn en hoeveel studenten terug kunnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl