Matthijs de Ligt schreeuwt het uit
NOS Voetbal

De Ligt ziet Napoli falen en gaat met Juventus de Champions League in

AC Milan en Juventus hebben op de slotdag van de Serie A een ticket voor de Champions League veroverd. Napoli werd het kind van de rekening.

Kampioen Internazionale en Atalanta waren al zeker van een CL-ticket en op de laatste speeldag streden bekerwinnaar Juventus, Milan en Napoli om de resterende twee startbewijzen. Milan en Napoli hadden vooraf de beste papieren en zouden bij een zege zeker zijn van een plaats in de topvier.

Milan deed wat het moest doen en won met 2-0 bij Atalanta (waar Marten de Roon rood kreeg na slaan), maar Napoli bleef thuis op 1-1 steken tegen Hellas Verona en werd nog gepasseerd door Juventus, dat simpel met 4-1 won bij Bologna.

Direct na afloop communiceerde Napoli dat het contract van trainer Gennaro Gattuso niet wordt verlengd. Hij wordt bedankt voor zijn bewezen diensten in de afgelopen twee seizoenen.

Geen Ronaldo, blessure De Ligt

Bij Juventus, de kampioen van de laatste negen jaar, zat Cristiano Ronaldo verrassend genoeg negentig minuten op de bank, hij zou volgens de club vermoeid zijn. Tegen Bologna werd de Portugese sterspeler niet gemist. Matthijs de Ligt moest voortijdig naar de kant met een - volgens de eerste berichten - lichte voetblessure.

Landskampioen Internazionale, de eerste Scudetto sinds 2010, sloot de competitie in stijl af. In Milaan werd er met 5-1 gewonnen van Udinese.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl