Hockeyers Bloemendaal en Kampong plaatsen zich weer voor finale play-offs

Hockeyers Kampong verslaan Rotterdam en staan in finale play-offs

De hockeyers van Bloemendaal en Kampong gaan onderling strijden om het kampioenschap. Beide ploegen wisten zaterdag hun tweede halvefinalewedstrijd te winnen. In 2019, de laatste strijd om de landstitel, namen de twee ploegen het ook al tegen elkaar op.

De finale om de landstitel gaat net als de halve eindstrijd volgens het best-of-three-format, de ploeg die twee wedstrijden wint is kampioen.

Kampong won woensdag met 3-0 van Rotterdam en was ook in de tweede wedstrijd te sterk. De wedstrijd in Utrecht eindigde in 1-0.

De ploeg van oud-bondscoach Roelant Oltmans was afgelopen woensdag in Rotterdam oppermachtig, maar dat liet de uitploeg zich niet nog een keer gebeuren. De eerste helft ging gelijk op, met de beste kans voor Olivier Hortensius van Rotterdam. Zijn inzet ging echter voorlangs, en ook Kampong wist geen doelpunt te maken.

In de tweede helft werd duidelijk dat de thuisploeg ook deze wedstrijd de betere ploeg was. Ties Ceulemans wist zijn ploeg, op aangeven van Mats Gruter, op een bevrijdende voorsprong te zetten.

Rentree Janssen

Het weerzien met Bloemendaal zal een bijzondere ontmoeting zijn voor Jip Janssen, die tijdens de vorige wedstrijd een oogblessure opliep tegen die ploeg. De strafcornerspecialist van Kampong kreeg de bal snoeihard in zijn gezicht en moest het veld met een bebloed gezicht verlaten.

Jip Janssen maakt zijn rentree tegen Rotterdam

Janssen onderging meerdere scans en echo's in het ziekenhuis en stond meerdere weken aan de kant. Vanmiddag tegen Rotterdam kon de hockeyer, met een Edgar Davids-achtige bril, weer in actie komen.

De wedstrijd tussen Bloemendaal en Den Bosch eindigde in een 3-0 zege. Bloemendaal had de eerste ontmoeting met Den Bosch met 5-1 gewonnen en kwam in het tweede duel na een halfuur op een 1-0 voorsprong. Jasper Brinkman pushte raak uit een strafcorner, voor de eerste treffer van de middag.

Bloemendaal is titelhouder in de hoofdklasse

Den Bosch hoefde bij die stand nog niet per se te wanhopen, elke zege was immers genoeg om een allesbeslissende derde wedstrijd af te dwingen. Maar in de laatste twintig minuten maakten Yannick van der Drift en opnieuw Brinkman er 2-0 en 3-0 van en werd duidelijk dat Bloemendaal zich mocht gaan opmaken voor de play-offfinale.

Bloemendaal is de regerend landskampioen. In 2019 versloeg de ploeg Kampong, waar het dit jaar weer tegen zal strijden in de finale. De club is tevens titelhouder in de EHL, het grootste Europese clubtoernooi.