NOS Voetbal

Ajax gewoon op oorlogssterkte: 'Het is de Klassieker, we willen winnen'

Ten Hag: 'Tegen Feyenoord laten zien dat we nummer 1 van Nederland zijn'

Trainer Erik ten Hag heeft de overvolle programma's van zijn internationals goed bekeken. Misschien gunt hij in de laatste weken van het seizoen wat andere jongens speeltijd. Maar zondag op bezoek bij Feyenoord niet.

"Voor onze fans weten we dat deze wedstrijd heel belangrijk is. En zo zullen we hem ook benaderen", zegt Ten Hag vastbesloten. "Het is de Klassieker, we willen winnen."

Tagliafico vervroegd met vakantie

Ajax kan zondag in De Kuip (14.30 uur) niet beschikken over de geschorste Nicolás Tagliafico, terwijl Daley Blind nog herstellende is van zijn enkelblessure. Verder staat alleen achter de naam Brian Brobbey een vraagteken vanwege niet benoemde "klachten" bij de spits.

Tagliafico kan daarna vervroegd met vakantie. "Na zondag geven we misschien nog een of twee spelers die mogelijkheid", aldus Ten Hag.

Ten Hag: "We willen eerst laten zien dat we de nummer één van Nederland zijn. Ergens komen is makkelijker dan ergens blijven. We zullen het vanaf nu moeten laten zien. Zondag zullen we een sterk elftal opstellen."

"Ik kies het elftal waarmee ik denk dat we de grootste kans hebben om te winnen. Het gaat niet om spelers wel of niet belonen na een lang seizoen."

Feyenoord mist Berghuis en Toornstra

Dat Feyenoord twee sterkhouders moet missen door schorsingen komt niet slecht uit, realiseert Ten Hag zich.

"Steven Berghuis en Jens Toornstra zijn een wezenlijk onderdeel van Feyenoord en van de kracht van Feyenoord. Het zijn twee spelers die de meeste bijdrage aan het resultaat van Feyenoord geven. Dus als zij er niet bij zijn, is dat een groot nadeel voor Feyenoord."

Trainer Erik ten Hag

Tijdens de persconferentie werden ook vragen gesteld over de vele supporters die na de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen naar de Johan Cruijff Arena kwamen om buiten het stadion de 35ste landstitel te vieren.

"Dan moet je niet bij mij zijn", was Ten Hag daar kort over, met als toevoeging dat hij zelf misschien een paar kleine dingen anders had kunnen doen. "Maar ik betwijfel of dat de orde ten goede was gekomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl