Jesse Marsch als trainer van RB Salzburg
NOS Voetbal

Oude bekende Marsch volgt 'duurste trainer ooit' Nagelsmann op bij RB Leipzig

RB Leipzig heeft Jesse Marsch aangesteld als vervanger van de naar Bayern München vertrekkende trainer Julian Nagelsmann. De 47-jarige Amerikaan komt over van RB Salzburg en heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Nagelsmann, de huidige trainer van de nummer twee van de Bundesliga, tekende ruim een week geleden een contract voor vijf jaar bij concurrent Bayern München. De 33-jarige trainer voor wie naar verluidt 25 miljoen euro is betaald, werd zodoende in één klap de duurste trainer ooit.

Geen onbekende

Met Marsch haalt Leipzig geen onbekende in huis. De Amerikaanse trainer zat er in het seizoen 2018/2019 al als assistent van toenmalig hoofdcoach Ralf Rangnick op de bank en heeft sinds de zomer van 2019 RB Salzburg onder zijn hoede.

Onder de leiding van Marsch pakte de Oostenrijkse club vorig jaar de dubbel en kan dat dit seizoen opnieuw doen. De tweevoudig international begon zijn trainerscarrière in eigen land als assistent van de nationale ploeg. Vervolgens stond hij onder meer drie jaar lang aan het roer van New York Red Bulls.

Bij RB Leipzig krijgt Marsch onder anderen te maken met Brian Brobbey, die komende zomer transfervrij overkomt van Ajax. De 19-jarige spits gaf bij de bekendmaking van zijn transfer juist aan dat de aanwezigheid van Nagelsmann als trainer een van de redenen was om te kiezen voor Leipzig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl