NOS Nieuws

Man doodgeschoten in Luik bij confrontatie tussen bendes, AK-47 gevonden

Bij een confrontatie tussen twee bendes in de Waalse stad Luik is gisteravond een persoon doodgeschoten, melden Belgische media. Twee anderen raakten gewond en 28 aanwezigen zijn opgepakt door de politie, die met ruim honderd man was uitgerukt. Ten minste één kalasjnikov is in beslag genomen.

Het zou gaan om een ruzie tussen jongeren van Tsjetsjeense en Koerdische komaf in de voorstad Bressoux. De politie is op zijn hoede voor mogelijke wraakacties; op sociale media circuleren oproepen tot represailles.

Opgewacht met honkbalknuppels

Het geweld in de voorstad begon rond 17.00 uur. Een automobilist van Tsjetsjeense komaf werd door een bende gemaskerde mannen met honkbalkknuppels opgewacht. "De jongeman probeerde met zijn auto weg te rijden, maar reed zich daarbij vast op enkele geparkeerde auto's. Daarop werd er op hem geschoten", zegt een woordvoerder van het parket van Luik tegen krant De Standaard.

Het slachtoffer werd geraakt en bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De leeftijd en woonplaats van de man zijn nog onbekend. Volgens een lokale krant zou het gaan om een afrekening.

Bij de confrontatie werd ook een steen door de voorruit van een bus gegooid. Daarbij raakte voor zover bekend niemand gewond. Het busverkeer werd tijdelijk omgeleid vanwege het geweld.

De VRT schrijft dat het al eerder kwam tot een vechtpartij tussen Koerden en Tsjetsjenen in de nabijgelegen stad Verviers. De politie kan niet met zekerheid zeggen of er een verband is tussen dit incident en de schietpartij. In beide plaatsen heeft de politie extra maatregelen genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl