Blijdschap bij Alexandre Lacazette

Arsenal overtuigend langs Slavia Praag, ook United bij laatste vier EL

Arsenal heeft op overtuigende wijze de halve finales van de Europa League bereikt. Na de 1-1 vorige week tegen Slavia Praag werd donderdagavond in Tsjechië met 4-0 gezegevierd.

Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt. Na een wegens buitenspel afgekeurde treffer van Emile Smith-Rowe opende Nicolas Pépé op aangeven van Smith-Rowe alsnog de score na een krappe twintig minuten.

In een kort tijdsbestek vielen er nog eens twee goals. Na een overtreding van Jakub Hromada op Bukayo Saka ging de bal op de stip. Alexandre Lacazatte benutte de strafschop en enkele minuten later maakte Saka er 3-0 van.

Malaria

Slavia Praag was geknakt en kon, ook na rust, weinig meer uitrichten. Lacazette bepaalde de eindstand op 4-0. Pierre-Emerick Aubameyang ontbrak bij Arsenal, omdat hij malaria had opgelopen bij de nationale ploeg van Gabon.

Arsenal treft nu bij de laatste vier Villarreal, dat Dinamo Zagreb over twee duels versloeg. De Spanjaarden lieten een 2-1 zege volgen op de 1-0 winst van vorige week in Kroatië. Danny Makkelie had de leiding over de ontmoeting.

Gerard Moreno was verantwoordelijk voor de 2-0 van Villarreal

Arsenal tegen Villarreal is een herhaling van de halve finale van de Champions League in 2006, met onder anderen Juan Román Riquelme, Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Robin van Persie die in actie kwamen. De Londenaren trokken toen aan het langste eind.

United treft Roma

Manchester United, met Donny van de Beek als invaller, kwalificeerde zich eveneens voor de halve finales door Granada uit te schakelen.

Edinson Cavani maakte in de beginfase zijn vijftigste Europese doelpunt. In blessuretijd passeerde Jesus Vallejo zijn eigen doelman. In Spanje werd het ook al 2-0 voor de Engelsen.

Manchester United neemt het nu op tegen Ajax-bedwinger AS Roma.