Spelers Almere City balen

Almere City ziet kans op directe promotie slinken na nieuw puntenverlies

Almere City heeft door een 1-1 gelijkspel thuis tegen Telstar dure punten laten liggen in de strijd om directe promotie. De achterstand op De Graafschap, de nummer twee in de stand, bedraagt met nog vijf speelrondes te gaan drie punten. De eerste twee ploegen promoveren direct naar de eredivisie.

Almere City creëerde in de eerste helft de meeste kansen, maar ging toch met een achterstand de rust in. Tegen de verhoudingen in kwam de nummer twaalf van de eerste divisie op voorsprong. Almere-verdediger Ruggero Mannes schoof de bal in de voeten van Glynor Plet, die de bal koelbloedig in het doel schoof.

Ook in de tweede helft bleef het kansen regenen voor de thuisclub, maar Telstar-keeper Jasper Schendelaar wist met een aantal knappe reddingen zijn doel lang schoon te houden.

Het duurde tot diep in de blessuretijd totdat Almere de verdiende gelijkmaker maakte. Radinio Balker kopte een vrije trap van Jorrit Smeets tegen de touwen en redde een punt voor zijn club.

Stand in de Keuken Kampioen Divisie

Almere City en De Graafschap spelen op vrijdag 23 april tegen elkaar in Doetinchem.

Roda JC doet goede zaken

Roda JC heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om deelname aan de play-offs, waarin promotie naar de eredivisie kan worden afgedwongen. De club uit Kerkrade draaide tegen MVV een vroege 2-0 achterstand nog in de eerste helft om naar een 3-2 voorsprong.

Fabian Serrarens scoort de 3-2 voor Roda JC

MVV, dat al vroeg in de tweede helft met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Thibaut Van Acker, kwam er na rust niet meer aan te pas. Richard Jensen breidde de voorsprong van Roda JC nog verder uit tot 4-2, wat ook de eindstand werd.

In de onderste regionen van de ranglijst heeft Jong AZ goede zaken gedaan. De beloftenploeg van de Alkmaarders was met 4-0 te sterk voor FC Dordrecht en is dankzij de zege naar de zeventiende plaats gestegen. Dordrecht bezet de voorlaatste plaats.