Teun Koopmeiners sjokt naar de kant na zijn vroege rode kaart tegen Willem II.
NOS Voetbal

Koopmeiners mild gestraft voor rode kaart; beschikbaar voor Ajax-AZ

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners is voor één duel (plus één voorwaardelijk) geschorst vanwege de rode kaart die hij zaterdag kreeg na een grove overtreding op Vangelis Pavlidis van Willem II.

De middenvelder ontbreekt zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, maar is wel inzetbaar in de volgende ontmoeting van AZ. Dat is de topper op 25 april in Amsterdam tegen Ajax, waar ook getest wordt met publiek.

Mogelijke kampioenswedstrijd Ajax

In theorie zou Ajax in dat duel kampioen van Nederland kunnen worden. Dan moeten de Amsterdammers wel foutloos blijven in het uitduel met RKC Waalwijk (11 april) en de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht (22 april). Ook moeten AZ en PSV in hun eerstvolgende duel punten laten liggen.

Koopmeiners is dit seizoen topscorer bij de Alkmaarders met 15 doelpunten en staat in de belangstelling van AS Roma, maar beleeft een paar lastige weken. Tot zijn teleurstelling behoorde hij niet tot de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar.

In plaats daarvan speelde hij de groepsfase van het EK onder 21. In de duels die hij speelde als aanvoerder van Jong Oranje tegen Jong Roemenië (1-1) en Jong Duitsland (1-1) kon Koopmeiners zijn stempel niet drukken. Bovendien kreeg hij twee gele kaarten, waardoor hij voor het laatste duel met Jong Hongarije geschorst was.

Vanaf de tribune zag hij zijn ploeggenoten met 6-1 winnen, waardoor Jong Oranje zich alsnog als groepswinnaar plaatste voor de kwartfinales. Ook in Tilburg zag hij dat het goed kwam: met tien man won AZ met 1-0 van Willem II.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl