NOS Nieuws

Wekdienst 5/4: Rode Kruis komt met #skipdecoronadip • Van Gerwen start in Premier League

Goedemorgen! De Israëlische president Rivlin praat met partijleiders over de vorming van een nieuwe regering en darter Michael van Gerwen begint aan de eerste ronde van de Premier League of Darts.

Vandaag trekken geregeld buien over met hagel, natte sneeuw, zware windstoten en lokaal onweer. Er staat een gure noordwestenwind en het wordt maximaal 6 graden. Ook morgen en woensdag valt geregeld winterse neerslag en wordt het niet veel warmer dan 5 tot 7 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

  • De Israëlische president Reuven Rivlin gaat na de verkiezingen van vorige maand om de tafel met leiders van de politieke partijen. In die gesprekken moet een Rivlin een beslissing nemen over wie de leiding gaat nemen in de vorming van een nieuwe regering.
  • Onder het motto 'Skip de coronadip' start het Rode Kruis vandaag voor de tweede keer een campagne om jongeren te helpen de lastige coronatijd door te komen. Er staan coaches klaar om iedereen die daar behoefte aan heeft te ondersteunen.
  • Darter Michael van Gerwen begint aan de eerste ronde van de Premier League of Darts. De eerste negen speelrondes van de Premier League worden op een centrale plek gehouden zonder publiek. De Engelse darter Glen Durrant won de Premier League afgelopen jaar, waarmee hij Van Gerwen onttroonde, die de vier voorgaande edities had gewonnen.

Wat heb je gemist?

De tijdelijke prikstop van het AstraZeneca-vaccin, leidt tot onrust en levert een risico op voor de volksgezondheid, zeggen trombose-experts.

"Het lijkt erop alsof de mensen die dit beslissen, zich niet realiseren wat voor implicaties deze stop heeft voor ons vaccinatieprogramma", zegt internist en trombose-expert Saskia Middeldorp van het Radboudumc."Een stop leidt tot een berg mensen die moeten worden afgezegd voor het prikken. Dit beleid zorgt ervoor dat we veel trager vaccineren, maar ondertussen hebben we wel volle IC's en ziekenhuisafdelingen."

Aanleiding voor het besluit van het ministerie van Volksgezondheid, waren vijf nieuwe meldingen van een ernstige vorm van trombose bij vrouwen tussen de 25 en 65 jaar die met het AstraZeneca-vaccin waren ingeënt.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Vught zijn honderden mensen de afgelopen dagen afgekomen op een wasbeer in een boom. Zondagmiddag gaf de gemeente opdracht om het dier te vangen.

Slapende wasbeer in Vught is gevangen en overgebracht naar Stichting AAP

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl