Rode kaart voor Neymar
NOS Voetbal

Lille neemt koppositie over na winst op PSG, Lyon kan niet profiteren

Lille OSC heeft de koppositie in de Franse competitie weer in handen. Tegen het sterrenensemble van Paris Saint-Gerrmain, met als inzet de bovenste plek, won de ploeg met 1-0 dankzij een treffer van Jonathan David.

Sven Botman speelde de hele wedstrijd voor Lille. Mitchel Bakker mocht na ruim een uur invallen bij PSG, waar de 17-jarige Xavi Simons op de bank bleef.

PSG-aanvaller Neymar vertolkte een negatieve hoofdrol. De Braziliaanse ster kreeg in de slotfase een tweede gele kaart na een opstootje met Lille-speler Djalló, die even later ook de rode kaart kreeg.

Op de ranglijst staat Lille nu drie punten los van PSG, dat de laatste drie seizoenen beslag legde op de titel in Frankrijk.

Xavi Simons komt aan bij het stadion

AS Monaco en Lyon liggen op de loer. Monaco had weinig moeite met Metz: 4-0. Wissam Ben Yedder (twee keer), Kevin Volland en Cesc Fabregas waren trefzeker. De Monegasken gingen op de ranglijst over Lyon heen, dat duur puntenverlies leed tegen Lens: 1-1.

De druiven waren extra zuur voor de ploeg van Memphis Depay. Bij winst had de ploeg op gelijk puntenaantal met PSG kunnen komen. Depay kwam niet tot scoren, de international kreeg in de tweede helft een gele kaart.

De stand bovenin Ligue 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl