NOS Sport

Den Bosch stunt in vriendentwist en bezorgt Bloemendaal eerste nederlaag

Bloemendaal loopt zich stuk op defensie Den Bosch en lijdt eerste nederlaag

De hockeyers mochten na een internationale onderbreking vanwege de Pro League weer aan de slag in de Tulp Hoofdklasse. In die Pro League was Eric Verboom als assistent-coach van de Duitse ploeg twee keer te sterk voor Oranje, waar Rick Mathijssen als assistent op de bank zat.

Zondag troffen beide coaches elkaar opnieuw. En weer was het Verboom, die als coach van Den Bosch met de zege ging lopen. Middenmoter Den Bosch verraste vriend en vijand door koploper Bloemendaal (gecoacht door Matthijssen) het eerste verlies van dit seizoen te bezorgen: 1-0.

Ook was het de wedstrijd van de Boxtelse jeugdvrienden Jelle Galema (Den Bosch), Glenn Schuurman en Roel Bovendeert (Bloemendaal). De laatste maakte afgelopen weekend tegen Duitsland zijn rentree in het Nederlands elftal, nadat hij de plaats in de selectie had ingenomen van Galema.

Galema speelde een uitstekende wedstrijd en gaf de assist voor de 1-0 van Koen Bijen na een prachtige counter. Het lukte Bloemendaal daarna niet meer die achterstand om te draaien tegen de uitstekende Bossche defensie.

Van revanche wilde Galema niet spreken na afloop. "Het is grappig. Andere mensen refereren er meer aan dan wijzelf. Roel is een goed maatje van mij. We zijn jongens uit Boxtel en hebben het ver geschopt allemaal. En als er dan een persoon mijn plek in moet nemen, dan ben ik blij dat het Roel is. Al denk ik dat we daar allebei hadden moeten staan."

Roel Bovendeert aan de bal in het duel met Den Bosch van zijn oude coach Eric Verboom en jeugdvriend Jelle Galema.

De nummer twee van de competitie, Kampong, won met 2-1 van hekkensluiter Almere en komt daarmee iets dichter bij Bloemendaal. Het gat bedraagt nog altijd zeven punten.

Almere wacht nog altijd op de eerste punten in de competitie. Nu de directe concurrenten Hurley en Tilburg afstand hebben genomen, bungelt de club eenzaam onderaan.

Doelpuntenregen in Rotterdam

In Rotterdam speelde zich ondertussen een krankzinnige wedstrijd af. Rotterdam leek in de rust met een 3-1 voorsprong op een overwinning af te stevenen, maar Amsterdam dacht daar anders over. In de laatste tien minuten van de wedstrijd viel er aan weerszijden van het veld doelpunt na doelpunt. Uiteindelijk werden de punten gedeeld, mede dankzij een hattrick van Mirco Pruyser: 6-6.

Bekijk hieronder alle uitslagen en de stand van speelronde veertien in de Tulp Hoofdklasse Heren. Speelronde twaalf werd vanwege de vrieskou afgelast en wordt op donderdag 25 maart en 4 april ingehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl