Michaël Maria (r) maakte de winnende treffer voor NAC

NAC derde na zesde zege op rij, Den Bosch verrast bij Jong Ajax

NAC Breda heeft in de eerste divisie de zesde overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij Jong AZ werd het 2-3.

Kaj de Rooij zette NAC op voorsprong na een een-twee met Mario Bilate en een mooie kapbeweging. Lex Immers kopte uit een corner onder doelman Sem Westerveld door de 2-0 voor NAC binnen.

Vlak na rust kwam Jong AZ op gelijke hoogte toen Zakaria Aboukhlal twee keer in drie minuten scoorde. De thuisploeg ging op zoek naar een derde doelpunt, maar dat viel aan de andere kant door een van richting veranderd schot van Michaël Maria.

NAC hield in de hectische slotfase stand en stootte door de zege Almere City van de derde plaats. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar NAC heeft een beter doelsaldo.

FC Den Bosch won na meer dan een jaar weer eens een uitwedstrijd. Op bezoek bij Jong Ajax werd het 2-1 voor de Brabanders, die daarmee de laatste plaats overdeden aan FC Dordrecht.

De thuisploeg kwam na tien minuten verdiend op voorsprong door een strafschop van Kenneth Taylor. De Amsterdammers kregen daarna volop kansen op de 2-0, maar lieten na te scoren.

Na 35 minuten greep Den Bosch-trainer Jack de Gier in met een dubbele wissel en dat pakte goed uit. Vlak voor rust maakte Jizz Hornkamp gelijk op aangeven van invaller Roy Kuijpers, die in de tweede helft zelf met een heerlijke knal scoorde.