De Portugezen Rafael Leão (l) en Diogo Dalot (r) vieren de goal van laatstgenoemde

Milan pakt drie punten in Verona en blijft in spoor Inter

Zonder de geblesseerde Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan in de achtervolging op koploper Internazionale geen punten gemorst. De nummer twee van de Serie A won met 2-0 bij Hellas Verona en staat nu op drie punten van Inter, dat maandag in Milaan Atalanta treft.

Het duel in Verona kwam mede door veel kleine overtredingen maar moeizaam op gang. Milan had weliswaar de overhand, maar tot grote kansen leidde dat voor rust amper. De bezoekers gingen toch met een voorsprong de rust in dankzij een fraaie vrije trap van de Bosniër Rade Krunic.

Zlatan Ibrahimovic (l) kijkt in Verona vanaf de tribune toe, naast hem ploeggenoot Theo Hernandez

Kort na rust verdubbelde de 21-jarige Portugees Diogo Dalot met een hard schot de marge. Pas in de slotfase kon Hellas aanvallend een vuist maken, maar Milan gaf de zege niet meer uit handen.

Eerder op zondag won het AS Roma van Rick Karsdorp met 1-0 van het Genoa van Kevin Strootman. Gianluca Mancini kopte in de 24ste minuut het winnende doelpunt binnen. Daarmee staat Roma voorlopig op de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League.