Alvaro Morata benut een penalty en zet Juventus op 3-1.

Juventus zit AC Milan op de hielen na zege op Lazio

Juventus is in de Serie A nummer twee AC Milan tot op een punt genaderd. Mede dankzij twee doelpunten van Álvaro Morata won Juve in eigen huis met 3-1 van Lazio.

Lazio opende overtuigend. Juventus kwam goed weg bij schoten van Mohamed Fares (over) en Sergej Milinkovic-Savic (net naast), maar bij een schot van Joaquín Correa was het wel raak voor de Romeinen.

Juventus schrok wakker en vlak voor rust maakte Adrien Rabiot op aangeven van Morata gelijk. In de tweede helft had Lazio kansen op meer, maar bleek Juventus effectiever. Morata rondde een counter koelbloedig af en wist ook een strafschop te benutten. In de slotfase kwam de thuisploeg niet meer in de problemen.

De Ligt ontbreekt, Ronaldo krijgt rust

Matthijs de Ligt ontbrak bij Juventus. De oud-Ajacied haakte afgelopen dinsdagavond geblesseerd af tijdens de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen Spezia (3-0). Een dag later maakte Juventus bekend dat de blessure van De Ligt waarschijnlijk meevalt, al meldde de club niet wat De Ligt precies mankeert.

Cristiano Ronaldo begon zaterdagavond op de bank, om energie te sparen voor het duel in de Champions League dinsdag met FC Porto, en viel na rust in.

De stand bovenin de Serie A.

Ook middenvelder Rodrigo Bentancur ontbrak in de wedstrijdselectie van Juventus. De international van Uruguay werd positief getest op het coronavirus en zit zonder ziekteverschijnselen in isolatie.