Lukaku en Sánchez zijn blij met elkaar

Sánchez wijst Inter na rust de weg tegen Parma

Koploper Internazionale heeft in de Serie A geen fout gemaakt bij laagvlieger Parma. Door twee treffers van Alexis Sánchez werd het 2-1.

Het gat met nummer twee AC Milan bedraagt nu zes punten. De stadgenoot bleef woensdag in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Udinese. Juventus, dat een duel minder heeft gespeeld, volgt op tien punten.

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, had het in de eerste helft lastig tegen Parma. Jasmin Kurtic kreeg na een kwartier een kans, maar Inter-doelman Samir Handanovic keerde de kopbal van de Sloveen. Aan de andere kant miste Christian Eriksen een mogelijkheid.

Romelu Lukaku

Tegen de rust stichtte Inter meer gevaar. Romelu Lukaku stuitte op keeper Luigi Sepe en kopte even later naast het doel van de thuisploeg.

Na de pauze eiste Alexis Sánchez de hoofdrol op. De Chileen schoot eerst met links raak, nadat hij de bal met een gelukje voor de voeten had gekregen. Kort daarop sloeg hij toe op aangeven van Lukaku.

Parma, zonder de geblesseerde Joshua Zirkzee, kreeg door een goal van Hernani toch weer hoop en ging vervolgens ook nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker.

Inter hield echter in de slotfase vrij eenvoudig stand, want ook invaller en ex-Feyenoorder Graziano Pellè kwam namens Parma niet tot scoren.