In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Explosie en brand in woning Hoensbroek, bewoner aangehouden

In een woning in het Limburgse Hoensbroek is vanmiddag na een explosie brand uitgebroken. Twee kinderen die in het huis wonen, zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een van de andere bewoners aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de brand. Het gaat om een man, zegt een woordvoerder.

De explosie in de twee-onder-een-kapwoning was rond 13.30 uur. Daarna brak er brand uit, meldt 1Limburg. De gezinsleden die in de woning waren, moesten hun huis uit.

De schade aan de woning is groot:

Woning in Hoensbroek zwaar beschadigd na explosie en brand

Door de explosie raakte het pand zwaar beschadigd. Omdat het binnen niet veilig was, bestreed de brandweer het vuur van buitenaf. Het vuur is inmiddels geblust.

Een bouwkundige die was opgeroepen om te kijken hoe groot de schade is, concludeerde dat ook de buurwoning niet meer veilig is door de klap. De buurman, die alleen woont, wordt ook elders opgevangen.

De politie onderzoekt de gebeurtenissen. Eerder op de avond werden er door de brandweer gasflessen uit de woning gehaald. De politie onderzoekt nog of die iets met de explosie te maken hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl