Menno Vloon in actie bij de indoorwedstrijden in Düsseldorf
NOS SportAangepast

Vloon en Pluim springen Nederlandse record op de polsstok

Bij atletiekwedstrijden in Düsseldorf heeft polsstokhoogspringer Menno Vloon het Nederlands indoorrecord verbeterd. De 26-jarige Noord-Hollander ging over een hoogte van 5,81 meter. Vloon plaatste zich daarmee voor de EK indoor in Polen in maart en voor de Olympische Spelen in Tokio.

Rens Blom had het Nederlands record op 15 maart 2003 op 5,75 meter gebracht en die prestatie werd op 22 februari 2020 geëvenaard door Rutger Koppelaar. Het persoonlijk indoorrecord van Vloon stond op 5,70 meter. De Zaankanter bezit ook het record in de buitenlucht met 5,85.

Hij werd in Düsseldorf uiteindelijk vierde, achter de Zweed Armand Duplantis die over 5,86 meter sprong. Vloon heeft met zijn prestatie wel zijn olympische ticket veiliggesteld. De olympische kwalificatie-eis staat op 5,80 meter en indoorresultaten tellen mee.

Ook Pluim springt Nederlands record

Ook bij de vrouwen is er sinds zondag een nieuw Nederlands polsstokhoogspringrecord. Femke Pluim scherpte haar eigen indoorrecord aan tijdens de Perche en Or, een polsstokhoogspringwedstrijd in de Franse stad Tourcoing.

Pluim ging over een hoogte van 4,52 meter. Dat is 1 centimeter hoger dan twee weken geleden in Bordeaux. Pluim heeft met 4,55 meter het Nederlands record in de buitenlucht ook al op haar naam staan. Om zich te plaatsen voor de EK indoor moet Pluim over 4,61 meter springen.

Visser wint, Sedney derde

Nadine Visser was in Düsseldorf de snelste op de 60 meter horden. De Nederlandse recordhoudster, vrijdag bij haar eerste indoorwedstrijd van deze winter nog derde in Karlsruhe, liep een tijd van 8,00. Vrijdag had ze ook al een EK-ticket veroverd.

Nadine Visser en Zoë Sedney zijn tevreden met hun eerste en derde plaats in Düsseldorf

Zoë Sedney eindigde als derde in 8,04 en liep daarmee ook de limiet voor de EK indoor in Polen.

Geen EK-limiet Samuel

Op de 60 meter konden de twee Nederlandse deelnemers geen potten breken. Jamile Samuel werd zesde in de finale in een tijd van 7,34, boven de EK-limiet. Bij de mannen strandde Churandy Martina met 6,89 in de voorronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl