Go Ahead Eagles viert verlossende treffer tegen Jong Ajax

Go Ahead Eagles slaat toe in blessuretijd, NEC houdt aansluiting dankzij winst

Go Ahead Eagles heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie in de blessuretijd drie punten over de streep getrokken. De club uit Deventer versloeg Jong Ajax met 2-0 en staat daarmee nu in punten gelijk met nummer vier NAC Breda.

De wedstrijd was er niet een om over naar huis te schrijven en kwam maar moeizaam op gang. Het enige opvallende in de eerste helft was de terugkeer van Lassina Traoré bij de Amsterdammers. De 20-jarige spits, die begin december een bovenbeenblessure opliep in het duel van Ajax met FC Twente in de eredivisie, begon in de basis.

Maar zelfs met Traoré wist Ajax er niet veel van te maken en ook Go Ahead Eagles bracht nauwelijks wat in. In de eerste 45 minuten viel slechts één doelpoging te noteren.

Pas in de tweede helft kwam de wedstrijd een beetje op stoom. Go Ahead Eagles had zichzelf duidelijk wat opgepept en drong meer aan bij Jong Ajax. Dat leidde tot wat kansen, maar de club uit Deventer verzuimde die te benutten.

De jarige Sam Hendriks verloste uiteindelijk, diep in de blessuretijd, zijn ploeg. In het drukke zestienmetergebied kon hij de bal bij de rechterpaal vrij intikken. Bradly van Hoeven zette een paar minuten later zelfs de 2-0 op het scorebord.

Okita krult de bal achter keeper Ruud Swinkels van FC Eindhoven.

FC Eindhoven verloor in eigen huis van NEC met 0-1. In tegenstelling tot de wedstrijd in Amsterdam hadden ze er in Eindhoven meer zin in.

De club uit Nijmegen kwam al in de achtste minuut op voorsprong door een prachtige goal van Jonathan Okita. De aanvaller wist de bal om Ruud Swinkels heen te krullen en liet de doelman kansloos. Daarna gebeurde er vrij weinig op het kunstgras in Eindhoven.

Na de thee jaagde de thuisploeg op de gelijkmaker, maar NEC-keeper Norbert Alblas hield zijn ploeg in de wedstrijd. De achterstand zorgde voor een hoop frustratie bij de Eindhovenaren en dat kwam het spel niet ten goede. Er waren veel overtredingen en in het laatste kwartier werden vijf gele kaarten uitgedeeld.

Uiteindelijk hield NEC stand en kwam het dankzij de overwinning in punten op gelijke hoogte met NAC Breda en Go Ahead Eagles.