Robert Mühren na een doelpunt voor SC Cambuur

Koploper Cambuur ruim langs Jong PSV, maar ziet concurrent Almere ook winnen

SC Cambuur heeft een eenvoudige 5-1 zege geboekt op Jong PSV. De ploeg van trainer Henk de Jong blijft dankzij de overwinning koploper. Nummer twee Almere City won op zijn beurt van FC Dordrecht en kwam weer op gelijke hoogte met Cambuur.

Cambuur kwam stroef uit de startblokken en Jong PSV maakte daar dankbaar gebruik van. De Eindhovenaren zetten de koploper flink onder druk en vooral Jeremy Antonisse maakte het de verdedigers van Cambuur behoorlijk lastig. Het was dan ook de 18-jarige aanvaller die Jong PSV al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zette.

Cambuur herpakt zich

De thuisploeg herpakte zich en nam na een kwartier spelen het initiatief in de wedstrijd over. Jamie Jacobs had al twee keer de gelijkmaker voor het intikken, maar pas de derde keer was het raak. Na een goede aanname in het strafschopgebied werkte hij de bal onder doelman Maxime Delanghe door.

Robert Mühren zorgde voor de 2-1, door tussen twee tegenstanders in de bal te controleren en koelbloedig af te ronden. De topscorer van de eerste divisie maakte er nog voor rust 3-1 van voor de Friezen en bracht zijn totaal aantal doelpunten daarmee op 20.

Vlak na rust maakte ook Jacobs zijn tweede van de avond. De 23-jarige middenvelder stond op de goede plek om de voorzet van David Sambissa binnen te tikken. Het slotakkoord was voor Jarchinio Antonia. De aanvaller stond nog slechts vier minuten in het veld toen hij de bal vanuit een lastige hoek toch nog tussen de palen wist te schieten en daarmee Delanghe kansloos liet.

Moeizame zege Almere

Almere City, de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, had in de 21ste speelronde grote moeite met nummer negentien FC Dordrecht.

Het bleef lang 0-0 in het Yanmar Stadion. Beide ploegen probeerden het wel, maar tot kansen leidde dat nauwelijks. Pas in de 72ste minuut werd de score geopend. Almere kwam op 1-0 door Faris Hammouti, die beheerst afrondde na een bekeken pass van Tim Receveur. Damian Mirani besliste in de slotfase de wedstrijd, door de 2-0 binnen te koppen. In de slotseconden werd het ook nog 3-0 voor Almere, dankzij opnieuw Hammouti.

Faris Hammouti viert zijn doelpunt tegen Dordrecht

Almere, dat net als koploper Cambuur al een periodetitel op zak heeft, staat dankzij de zege weer gelijk in aantal punten met de nummer één.

MVV gelijk tegen Helmond Sport

MVV, dat dinsdag pas na strafschoppen werd uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker, speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Helmond Sport. De doelpunten kwamen op naam van Joeri Schroijen en Lance Duijvestijn.

Ook de wedstrijd tussen Telstar en Jong AZ eindigde in een gelijkspel. In Velsen werd het 2-2. Voor Telstar vonden Ilias Bronkhorst en Frank Korpershoek het net, Kenzo Goudmijn en Peer Koopmeiners waren trefzeker voor Jong AZ.