Sydney van Hooijdonk krijgt met wat geluk de bal achter PSV-doelman Maxime Delanghe.

NAC Breda laat punten liggen in Eindhoven, Jong Ajax wint van Jong Utrecht

In de wedstrijd tussen NAC Breda en Jong PSV hebben de Bredanaren dure punten laten liggen. NAC, dat vierde staat in de Keuken Kampioen Divisie, had het gat met De Graafschap iets kunnen dichten maar bleef in Eindhoven steken op een 1-1 gelijkspel.

Jong PSV kwam na ongeveer een kwartier spelen op voorsprong door een doelpunt van de Noor Mathias Kjølø.

Met wat meer geluk dan wijsheid kwam NAC op gelijke hoogte. Sydney van Hooijdonk kreeg binnen het zestienmetergebied een duwtje in zijn rug van PSV'er Mees Kreekels, maar tikte daardoor wel met zijn borst de bal in het doel. Daardoor voorkwam Van Hooijdonk een nederlaag.

Brian Brobbey tijdens de wedstrijd tegen Jong Utrecht.

Eerder op de avond ging Jong Ajax op bezoek bij Jong Utrecht. Het vorige bezoek van de Amsterdammers in Utrecht eindigde in een 7-2 afgang. Maar vanavond ging Jong Ajax er uiteindelijk met de punten vandoor na een 2-1 overwinning.

Al na twee minuten legde Brian Brobbey - die al vaker in het eerste van Ajax speelde en zondag ook een invalbeurt had in de Klassieker - de bal achter keeper Thijmen Nijhuis. Vlak voor rust bracht Christopher Mamengi met een eigen doelpunt de bezoekers ongelukkig op een 2-0 voorsprong. Pas in de blessuretijd deed Jong Utrecht nog wat terug met een goal van Tim Pieters.

Stand van zaken

Door de winst springt Jong Ajax over Utrecht heen op de ranglijst. De Amsterdammers staan met 26 punten op de elfde plek, Jong Utrecht met een puntje minder op de twaalfde plek.

Almere City en SC Cambuur gaan na deze twintigste speelronde (van de 38) gelijk aan kop. Beide clubs hebben 47 punten maar de Friezen hebben wel een beter doelsaldo.