Kieran Trippier
NOS Voetbal

Trippier (Atlético) blijft tien weken geschorst wegens schenden gokregels

Atlético Madrid-verdediger Kieran Trippier blijft maar liefst tien weken geschorst vanwege het schenden van gokregels. Wereldvoetbalbond FIFA heeft het beroep van de Spaanse club afgewezen en volgt daarmee de uitspraak van de Engelse voetbalbond FA, die de straf had uitgesproken.

De 30-jarige Engels international werd in mei aangeklaagd door de Engelse voetbalbond FA voor zeven vermeende overtredingen van de gokregels ten tijde van zijn transfer van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid, in juli 2019.

Een onafhankelijke commissie van de FA achtte vier van die zeven overtredingen bewezen en verzocht de FIFA om de schorsing van 10 weken wereldwijd op te leggen. De internationale voetbalbond nam dat verzoek over.

Met Tottenham Hotspur bereikte Trippier in 2019 ten koste van Ajax de finale van de Champions League. Na die met 2-0 verloren finale tegen Liverpool ging Trippier in gesprek met Atlético over een overgang.

WhatsApp'jes

Naar verluidt zouden in die periode vrienden van Trippier weddenschappen hebben geplaatst op basis van informatie die de back had verschaft in een WhatsApp-gesprek.

De regels schrijven dat spelers geen weddenschappen mogen afsluiten op zaken in het voetbal en ook geen relevante vertrouwelijke informatie mogen verschaffen aan een ander die vervolgens een weddenschap afsluit.

Trippier heeft inmiddels een van mogelijk twaalf wedstrijden schorsing uitgezeten. Ook voor het duel van zondag tegen Alavés is de Engelsman door trainer Diego Simeone niet opgenomen in de selectie.

Behalve de schorsing kreeg Trippier een boete van 77.000 euro. Zelf ontkent de voetballer dat hij iets verkeerds heeft gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl