Mark Rutte op weg naar de koning

De uitzending van 16 januari: Waar blijven de beschermende FFP2-maskers? / De goede voornemens van het kabinet / Wel of geen goedkeuring nieuw Alzheimermedicijn?

Een nieuwe, transparante, dienstbare overheid

Nadat het aftreden van het kabinet werd aangekondigd, ontving de Tweede Kamer een brief van 26 pagina's. Daarin staat wat er volgens het kabinet moet gebeuren om schandalen als de toeslagenaffaire in de toekomst te voorkomen. Volgens demissionair premier Mark Rutte is het in ieder geval nodig dat "signalen dat het misgaat veel sneller naar boven komen".

Hoe kan het kabinet woorden omzetten in daden en snel tot een systeemverandering bij de overheid komen? We spreken erover met oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer. Te gast is hoogleraar bestuurskunde Paul 't Hart: "De politiek is hypocriet, plengt krokodillentranen."

Een nieuwe, transparante en dienstbare overheid, kan dat?

Waar blijven de beschermende FFP2-maskers?

Medewerkers in verpleeghuizen die covid-patiënten behandelen, krijgen op advies van het RIVM alleen chirurgische maskers. Het CNV wil dat personeel de veilige FFP2-maskers krijgt. Te gast is Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg en Welzijn.

Waar blijven de veiligste maskers?

Wel of geen goedkeuring nieuw Alzheimermedicijn?

Wetenschappers breken zich al jaren het hoofd over een medicijn voor de ziekte van Alzheimer, een vorm van dementie. Met 35 miljoen patiënten wereldwijd kan de fabrikant die als eerste een werkend middel ontwikkelt, gegarandeerd rekenen op een kassucces. Eén medicijn, Aducanumab, nadert nu de finish.

Twijfels over nieuw middel tegen Alzheimer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl