In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Verdacht pakket bij Poolse supermarkt in Aalsmeer blijken bezorgde broodjes

  • Mizzlemedia
  • Inter Visual Studio

Na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst blijkt een verdacht pakket dat werd gevonden bij een Poolse supermarkt in Aalsmeer geen explosieven te bevatten.

Volgens de politie bevatte het pakket broodjes die vanochtend door een leverancier waren neergezet. "Er worden afspraken gemaakt zodat dit soort leveranties niet tot dergelijke verdachte situaties kunnen leiden", aldus de politie.

Na de vondst van het pakket werd de omgeving ruim afgezet en werden woningen ontruimd. Inmiddels is de afzetting opgeheven en mogen bewoners weer naar huis, meldt NH Nieuws.

Poolse supermarkten zijn de laatste tijd doelwit van aanslagen. Sinds december zijn er vijf ontploffingen geweest bij Poolse supermarkten die in handen zijn van een Iraaks-Koerdische familie.

Vorige maand ging een explosief af bij een Poolse supermarkt in Aalsmeer, aan de Ophelialaan. In Beverwijk waren twee supermarkten doelwit en ook in Tilburg en Heeswijk-Dinther werden supermarkten getroffen. Vorige week was er opnieuw een aanslag op een Poolse supermarkt, Warszawa XL in Tilburg.

Bij een aantal aanslagen zijn restanten gevonden van gele jerrycans. De politie denkt dat er een groep daders achter zit. In december werd een foto van een verdachte van de ontploffing in Heeswijk-Dinther verspreid. Ondanks enkele tips heeft dit nog niet tot een aanhouding geleid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl