Cambuur-trainer Henk de Jong

Koploper Cambuur in eigen huis onderuit en ziet Almere City naderen

Na acht competitiezeges op rij heeft koploper SC Cambuur in de eerste divisie niet weten te winnen van FC Volendam. In eigen huis verloor de ploeg van trainer Henk de Jong met 1-0 van FC Volendam.

Nummer twee Almere City wist maar deels te profiteren van het puntenverlies. Tegen FC Eindhoven kwam de ploeg niet tot scoren en zag zo na negentig minuten 0-0 op het scorebord staan. Almere nadert Cambuur nu tot op twee punten.

Moeilijk

Cambuur had het moeilijk tegen de ploeg van trainer Wim Jonk. Met een schot op de paal was topscorer Robert Mühren in de tweede helft nog het dichtst bij een treffer. Drie minuten voor tijd zorgde Volendam-aanvaller Samuele Mulattieri ervoor dat Cambuur voor de derde keer dit seizoen onderuit ging.

Almere City, dat na vijf zeges op rij punten verspeelde, had bij winst naast Cambuur gekomen. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd de betere ploeg, creëerde een aantal goede kansen, maar wist uiteindelijk niet te scoren.

Ondanks het verlies pakt Cambuur wel de periodetitel. Omdat de Friezen ook al de eerste periode wisten te winnen, gaat het bijbehorende ticket voor de nacompetitie naar nummer twee Almere City.

De Graafschap en NAC

Nummer drie De Graafschap won in eigen huis met 2-0 van Telstar. Beide doelpunten vielen voor rust. In de tweede helft zag De Graafschap de voorsprong nauwelijks meer in gevaar komen.

Door de zege neemt De Graafschap afstand van NAC. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde nipt met 2-2 gelijk tegen Roda JC. NAC speelde bijna de gehele tweede helft met tien man na een rode kaart voor Robin Schouten.

NEC, de nummer 5 in de eerste divisie, won in eigen huis met 3-2 van Excelsior.