Georginio Wijnaldum (links) komt ten val na een duel met Nathan Tella
NOS Voetbal

Liverpool incasseert opdoffer met tweede seizoensnederlaag; United ruikt bloed

Liverpool is in de Premier League tegen zijn tweede competitienederlaag aangelopen. Met basisspeler Georginio Wijnaldum gingen de Reds, die in zijn voorgaande twee duels al gelijkspeelden, met 1-0 onderuit bij subtopper Southampton.

Danny Ings maakt al na twee minuten op prachtige wijze de winnende treffer door de bal diagonaal en met een boog over doelman Alisson Becker te schieten.

Overigens was Trent Alexander-Arnold even daarvoor niet helemaal wakker door de assist van James Ward-Prowse verkeerd te taxeren.

Hands, maar geen penalty

Vlak rust leek Liverpool een strafschop te krijgen toen Wijnaldum een schotpoging tegen de arm van Southampton-verdediger Jack Stephens zag belanden. De videoscheidsrechter zag er echter geen penalty in.

Liverpool drong vervolgens wel aan, oogde af en toe gevaarlijk, maar hele grote kansen creëerde de kampioen van afgelopen seizoen niet.

Na het laatste fluitsignaal toonde Southampton-trainer Ralph Hasenhüttl zijn blijdschap. Met tranen in zijn ogen viel hij neer op zijn knieën.

Liverpool heeft nu al meer punten verloren dan in het hele vorige kampioensjaar (18 om 15). Manchester United kan volgende week alleen aan kop komen in de Premier League. De club moet daarvoor op 12 januari het inhaalduel bij Burnley zien te winnen.

Manchester United was in het seizoen 2012/2013 voor het laatst koploper in de Premier League op dit moment in het seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl