Teleurstelling bij Gabriel (Arsenal)
NOS Voetbal

Deprimerende reeks Arsenal houdt ook in League Cup aan: 1-4 tegen Man City

Wie dacht dat een uitstapje naar de League Cup Arsenal soelaas zou bieden, kwam dinsdagavond bedrogen uit. De zwalkende Londenaren gingen in de kwartfinales hard onderuit tegen Manchester City: 1-4.

Arsenal wacht al bijna twee maanden op een overwinning in de nationale Engelse toernooien. In de Premier League werd de laatste zeven wedstrijden vijf keer verloren en tweemaal gelijkgespeeld en in de League Cup dus verloren van City. Alleen in de Europa League wist de ploeg van trainer Mikel Arteta nog te winnen.

De nederlaag tegen Manchester City kwam tot stand met de nodige hulp van Arsenal-doelman Rúnar Rúnarsson, normaliter tweede keeper.

Mikel Arteta (trainer van Arsenal) baalt

De IJslander stond bij de 0-1 van Gabriel Jesus, in de derde minuut, te wachten tot de bal in zijn handen viel, waardoor de Braziliaanse spits binnen kon tikken. En bij de 1-2 grabbelde Rúnarsson op kolderieke wijze op een houdbare vrije trap van Riyad Mahrez.

Alexandre Lacazette had tussendoor gelijkgemaakt (1-1), de 1-3 en 1-4 kwamen op naam van Phil Foden en Aymeric Laporte. Foden leek bij zijn treffer buitenspel te staan, maar de VAR doet in de League Cup pas in de volgende ronde zijn intrede.

Unicum Brentford

Eerder op dinsdag bereikte Brentford de halve finales, voor het eerst in de bekerhistorie - FA Cup en League Cup - van de Championship-club. Een treffer van Josh Dasilva bleek genoeg voor de zege tegen Newcastle United: 1-0.

Woensdagavond staan de overige twee kwartfinales op het programma. Stoke City, net als Brentford uitkomend op het tweede Engelse niveau, treft dan Tottenham Hotspur, terwijl Everton het Manchester United van Donny van de Beek ontvangt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl